Vårt kaffe

100% naturligt etiopiskt kaffe direkt från odlarna

Abi Coffee håller högsta kvalitet! Vi hämtar råkaffet från Etiopien till Finland direkt från odlarna utan mellanhänder, så vårt kaffe möjliggör inte bara en utmärkt smakupplevelse, utan även en hållbar och rättvis kaffeindustri.

Ursprunget till vårt kaffe är spårbart och odlas i södra Etiopien.

Kaffesorten är Heirloom och vår produktfamilj omfattar tre olika kaffesorter: Sidamo, Guji och Yirgacheffe som alla har sin egen charmiga arom och odlas i områdena Aleta Bena, Gabicho Rogicha och Gedeb. Bönorna odlas på en höjd av 1900m-2300 m ö. h.

Klassen av våra kaffe är klass 1 och bearbetningen är naturlig.

Från Etiopiens soliga fält till din kopp tar vi stolt vårt kaffe direkt från odlarna till vårt rosteri i Finland, utan mellanhänder. Varje kopp bär spår av hantverk och ansvar, samtidigt som den levererar en oöverträffad smakupplevelse.

Vårt kaffe är torkat under den etiopiska solen. Vi rostar, maler och packar kaffet i vårt rosteri i Kaarina, Finland.

Välkommen till Abi Coffee där kaffe är mer än bara en dryck – det är en även resa till kaffets ursprung.

Odlingsområde: Aleta, Bena

Rostat kaffe

Säljes i förpackningar om 250g, 500g, 1000g, 3000g, 5000g

Rostat och malet filterkaffe

Säljes i förpackningar om 250g, 500g, 1000g, 3000g, 5000g

SIDAMO

Sidamo
Arom: citron med en exceptionellt rik smak.
Rostgrader: mellan- och mörkrost.

Odlingsområde: Gabicho Rogicha

Rostat kaffe

Säljes i förpackningar om 250g, 500g, 1000g, 3000g, 5000g

Rostat och malet filterkaffe

Säljes i förpackningar om 250g, 500g, 1000g, 3000g, 5000g

GUJI

Guji
Arom av honung, lime, jasmin och hjortron. 
Rostningsgrad: mellan- och mörkrost.

Odlingsområde: Gedeb

Rostat kaffe

Säljes i förpackningar om 250g, 500g, 1000g, 3000g, 5000g

Rostat och malet filterkaffe

Säljes i förpackningar om 250g, 500g, 1000g, 3000g, 5000g

YIRGACHEFFE

Yirgacheffe
Arom av blommor, bär och vin. Rostningsgrad: mellan- och mörkrost.